O fostă angajată a lui Biden, care l-a acuzat că a agresat-o sexual, s-a mutat în Rusia și i-a cerut lui Putin să îi dea cetățenie rusă

O femeie care l-a acuzat pe Joe Biden în timpul campaniei prezidențiale americane din 2020 că acesta ar fi agresat-o sexual a apărut marți la Moscova și a...

O femeie care l-a acuzat pe Joe Biden în timpul campaniei prezidențiale americane din 2020 că acesta ar fi agresat-o sexual a apărut marți la Moscova și a spus că îi cere lui Vladimir Putin să îi acorde cetățenia rusă, informează CBS News.

Tara Reade, care a lucrat în 1993 ca asistent de personal pentru Biden, pe vremea când acesta era membru al Congresului Statelor Unite, a spus că vrea să rămână în Rusia după ce un parlamentar republican i-a spus că viața ei este în pericol.

Reade, în vâstă de 59 de ani, a spus într-un interviu pentru grupul media Sputnik al Rusiei că a venit în Rusia ca turistă.

Însă, americanca a adăugat că „atunci când am coborât din avion la Moscova, pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, m-am simțit în siguranță și m-am simțit ascultată și respectată”.

„Sunt în continuare puțin confuză, dar mă simt foarte bine”, a spus Reade. „Mă simt înconjurată de protecție și siguranță”.

Reade a ajuns în atenția publicului în 2020, atunci când a susținut în cadrul unui podcast că Biden, senator la acea vreme, ar fi agresat-o sexual pe un coridor al Capitoliului Statelor Unite în luna august a anului 1993, când Reade avea 29 de ani.

Acuzația ei a apărut într-o perioadă în care Biden și Trump se pregăteau de alegerile prezidențiale care au avut loc câteva luni mai târziu. Trump, la rândul său, era acuzat de abuzuri sexuale și viol.

Biden a negat în mod categoric acuzația formulată de Reade. „Nu este adevărat. Spun fără echivoc că nu s-a întâmplat niciodată, niciodată.”

Tara Reade: „Promit să fiu un cetățean bun” Reade, care s-a prezentat drept un analist geopolitic, a spus în interviul pentru Sputnik că, după ce și-a făcut publice acuzațiile, a fost amenințată cu închisoarea, cu moartea și a fost numită agent rus.

Stând lângă Maria Butina, care a fost arestată și închisă la Washington în iulie 2018 pentru că a spionat pentru Rusia, fiind mai apoi deportată, Reade a spus că „întotdeauna am iubit Rusia”.

„Nu văd Rusia ca pe un inamic și la fel o fac mulți alți cetățeni americani”, a spus Reade, adăugând că are o „mare” solicitare. „Aș vrea să cer cetățenia rusă din partea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. Promit să fiu un cetățean bun”, a zis Reade, care a menționat că ar vrea să își păstreze și cetățenia americană.

„Nu îmi doream să merg acasă și să intru într-o cușcă sau să fiu ucisă, practic cele două opțiuni pe care le aveam”, și-a motivat Reade decizia de a pleca în Rusia.

In this article