O femeie răpită în Congo a fost forțată să mănânce carne de om. „I-au scos mațele și m-au pus să le gătesc”

O femeie congoleză care a vrut să plătească pentru eliberarea unui membru al familiei a fost răpită, violată și forțată să gătească și să consume carne de om...

O femeie congoleză care a vrut să plătească pentru eliberarea unui membru al familiei a fost răpită, violată și forțată să gătească și să consume carne de om de către militanții din Republica Democrată Congo, a transmis miercuri un grup care apără drepturile omului în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, potrivit Reuters.

Julienne Lusenge, președintele grupului Solidaritatea Feminină pentru Pace și Dezvoltare Integrată (SOFEPADI) care luptă pentru drepturile omului, a relatat povestea femeii din Congo în timp ce se adresa Consiliului cu 15 membri despre conflictul din estul țării dintre forțele guvernamentale și grupurile de rebeli, care, de la finalul lunii mai, a devenit mult mai violent.

Lusenge a spus că femeia a fost răpită de militanții CODECO atunci când s-a dus să își răscumpere un membru al familiei din captivitate. Femeia le-a dezvăluit membrilor grupului că a fost violată și abuzată fizic în mod repetat și că a fost de față când militanții i-au tăiat gâtul unui alt prizonier.

„I-au scos mațele și m-au pus să le gătesc. Mi-au adus două recipiente cu apă ca să pregătesc mâncarea. Apoi le-au dat prizonierilor să mănânce carne de om”, a spus Lusenge în fața Consiliului de Securitate, relatând povestea femeii din Congo.

Lusenge a spus că femeia a fost eliberată după câteva zile, dar că în timp ce se întorcea acasă a fost răpită din nou de un alt grup de militanți care au violat-o de mai multe ori.

„Din nou m-au pus să gătesc și să mănânc carne de om”, a spus femeia, care a scăpat într-un final din captivitate, potrivit SOFEPADI.

CODECO este una dintre milițiile care se luptă de mult timp pentru pământurile și resursele din estul bogat în minerale al statului Congo. Conflictul a provocat moartea a mii de persoane și strămutarea altor câteva milioane în ultimele decenii.

Forțele ONU de menținere a păcii au activat în Congo pentru mai bine de 20 de ani.

Sursa: Digi24.ro

In this article