O femeie din Chișinău, transportată de un echipaj SMURD la București, în urma agravării stării de sănătate

În dimineața zilei de 2 iunie echipajul aero-medical SMURD Iași a efectuat o intervenție de transportare a unei femei în vârstă de 27 de ani din municipiul Chișinău...

În dimineața zilei de 2 iunie echipajul aero-medical SMURD Iași a efectuat o intervenție de transportare a unei femei în vârstă de 27 de ani din municipiul Chișinău la București.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, aceasta a avut nevoie de transportare urgentă la Institutul Clinic Fundeni din municipiul Bucerești pentru ulterioare intervenții chirurgicale după agravarea unei maladii cronice. Pacienta a fost preluată și transportată de Serviciul Aviasan spre stadionul Dinamo din capitală unde și a aterizat elicopterul SMURD.

În drum spre București pe calea aerului aceasta va fi monitorizată strict de medicii și paramedii SMURD pentru a evita complicații. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020 aceasta este a opta operațiune aero-medicală transfrontalieră SMURD, pentru cetățenii Republicii Moldova.

In this article