O familie de cubanezi, identificată cu acte spaniole falsificate

Doi cetățeni străini sunt cercetați pentru deținere și uz de acte oficiale contrafăcute. Străinii ar fi achitat 4000 de euro pentru patru  cărți de identitate spaniole, care s-a...

Doi cetățeni străini sunt cercetați pentru deținere și uz de acte oficiale contrafăcute. Străinii ar fi achitat 4000 de euro pentru patru  cărți de identitate spaniole, care s-a stabilit că sunt falsificate. Cazul a fost  înregistrat acum două zile, în punctul de trecere a frontierei Sculeni. 

Pentru autorizarea trecerii frontierei de stat la pista de control s-a apropiat un vehicul de rută cu destinația București, România. Printre pasageri se afla o familie de cetățeni străini: soții de 31 și 35 de ani împreună cu copiii lor de 3 și 7 ani. La controlul de frontieră, aceștia s-au legitimat în baza unor cărți de identitate spaniole. Supuse verificărilor cu tehnica specială din dotare, polițiștii de frontieră au constatat că actele prezintă semne rezonabile de falsificare.

Audiați, maturii au declarat că sunt cetățeni de origine cubaneză și că au intrat în posesia actelor spaniole prin intermediul unor persoane din Grecia, contra sumei de 4000 de euro.

Pe numele celor doi soți s-au întocmit procese verbale de constatare a faptelor ilegale. Actele au fost ridicate și transmise către laboratorul criminalistic din cadrul IGPF pentru expertiză. Cercetările continuă pentru elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor.

Cetățenii străini și-au întrerupt călătoria, fiind preluați de către reprezentanții Biroului Migrație și Azil al MAI.

In this article