O afirmație periculoasă a Maiei Sandu! „Dialogul moderat cu Transnistria nu e o soluție eficientă”

Lidera PAS, Maia Sandu, președinte ales al Republicii Moldova, consideră că tactica abordării moderate în negocierile Chișinăului cu Tiraspolului nu a dus la soluționarea diferendului transnistrean. Declarația se...

Lidera PAS, Maia Sandu, președinte ales al Republicii Moldova, consideră că tactica abordării moderate în negocierile Chișinăului cu Tiraspolului nu a dus la soluționarea diferendului transnistrean. Declarația se conține într-un interviu acordat publicației ucrainene „Evropeiskaia Pravda.”

“Chiar dacă am mers pe această cale, nu am ajuns nicăieri, iar această experiență poate fi utilă Ucrainei în acțiunile sale în Donbas”, a precizat Maia Sandu.

Amintim că vicepreședintele PAS, Igor Grosu, împreună cu mai mulți membri ai formațiunii, au blocat dreptul cetățenilor Republicii Moldova din stânga Nistrului de a-și exercite dreptul la vot în cele două tururi ale alegerilor prezidențiale, numindu-i separatiști. Grosu, susținut de un grup de combatanți, au aruncat pe drumul spre Varnița cuie, pentru a împiedica deplasarea automobilelor spre secția de votare.

In this article