O activistă americană, arestată în Moscova pentru că a scos un viţel la plimbare prin Piaţa Roşie

Alicia Day, care este vegetariană şi militantă pentru drepturile animalelor, se plimba prin Piaţa Roşie… folosind un viţel ca propagandă vizuală şi strigând sloganul „animalele nu sunt hrană”,...

Alicia Day, care este vegetariană şi militantă pentru drepturile animalelor, se plimba prin Piaţa Roşie… folosind un viţel ca propagandă vizuală şi strigând sloganul „animalele nu sunt hrană”, a declarat un judecător de la tribunalul districtual Tverskoy din Moscova, citat de presa locală.

Alicia Day a fost arestată marţi pentru că a participat la un protest neautorizat. De asemenea, ea s-ar fi opus arestării, a precizat tribunalul, şi a fost amendată cu 20.000 de ruble (261 de euro).

„Am cumpărat viţelul [numit Doctor Cow] pentru a nu fi mâncat. Am decis să îl duc într-un loc atât de frumos şi să îi arăt ţara”, a declarat Day pentru agenţia de presă TASS.

„Am vrut doar să îi arăt lui Doctor Cow Piaţa Roşie”, a spus activista în apărarea sa, adăugând că nu regretă acţiunile sale, potrivit POLITICO.

Activista vegană născută în New Jersey a ajuns pe prima pagină a ziarelor în 2019, când locuia la Londra şi ţinea un porc de companie în apartamentul ei, răsfăţându-l cu ieşiri la restaurant.

In this article