Nu vom majora taxele, dar vom continua proiectele de stimulare ale economiei. Chicu despre politica bugetar-fiscală 2021

Premierul Ion Chicu a declarat că, deși traversăm o perioadă de criză, Guvernul nu vine în Politica bugetar-fiscală pentru anul viitor cu majorări de taxe și impozite. Șeful...

Premierul Ion Chicu a declarat că, deși traversăm o perioadă de criză, Guvernul nu vine în Politica bugetar-fiscală pentru anul viitor cu majorări de taxe și impozite. Șeful Executivului a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul viitor sunt orientate spre dezvoltarea economiei prin susținerea mediului de afaceri și consolidarea veniturilor bugetare. 

”Noi nu mergem cu majorări de impozite, așa cum se întâmplă în situații de criză, când vine Guvernul de criză și trebuie terapie de șoc, de două ori să dubleze impozitele și pe urmă să plece. Noi nu venim cu asta, pentru că nu este o abordare corectă”, a declarat Chicu.

Premierul a menționat că, proiectele bugetelor pentru anul viitor și Politica bugetar-fiscală urmează să fie aprobate de Guvern în data de 30 noiembrie. La 01 decembrie, documentele vor fi trimise în Parlament, pentru dezbateri și aprobare în lectură finală.

In this article