Nu a declarat valuta transportată și într-un final s-a ales cu amendă și fără mijloacele financiare nedeclarate controlului vamal

Valută nedeclarată în sumă de 26050 dolari SUA au depistat funcționarii vamali de comun cu polițiștii de frontieră, în cadrul controlului asupra unui pasager a rutei „Chișinău – Istanbul”....

Valută nedeclarată în sumă de 26050 dolari SUA au depistat funcționarii vamali de comun cu polițiștii de frontieră, în cadrul controlului asupra unui pasager a rutei „Chișinău – Istanbul”. Incidentul a fost consemnat ieri, 06 septembrie, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Astfel, în timpul procesării datelor și prelevării imaginilor, în unul din bagajele de mână au fost observate obiecte asemănătoare – bancnotelor, iar în rezultatul controlului fizic detaliat a fost stabilit că pasagerul transportă suma de bani nedeclarată organului vamal. Pe acest caz a fost documentat un cetățean al Azerbaidjanului în vârstă de 44 de ani.

Pasagerul a declarat faptul că nu a cunoscut metoda și procedura de scoatere a mijloacelor financiare din Republica Moldova.

Mijloacele financiare ce depășesc limita permisivă de 10000 EUR, au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării speciale, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod Contravențional.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova face apel repetat către persoanele fizice rezidente şi nerezidente despre obligația declarării valorilor valutare introduse în/scoase din Republica Moldova conform legislației în vigoare.   

Detalii referitor la legislația aferentă reglementării valutare la trecerea frontierei vamale poate fi consultată accesând următorul link.

In this article