Noul șef al IGP, Iurie Podarilov, a fost cercetat penal pentru CORUPȚIE

Noul șef al Inspectoratului General de Poliție, Iurie Podarilov, a fost cercetat pentru corupție, dar judecata l-a achitat. În 2017, Podarilor a fost reținut, după ce s-ar fi...

Noul șef al Inspectoratului General de Poliție, Iurie Podarilov, a fost cercetat pentru corupție, dar judecata l-a achitat. În 2017, Podarilor a fost reținut, după ce s-ar fi aflat că acesta ar fi cerut bani de la un inculpat, pentru a-l scăpa de închisoare.

 Din datele dosarului aflăm că Iurie Podarilor, pe când deținea funcția de director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, împreună cu un subaltern de-al său, ar fi estorcat mită de 30 de mii de euro de la o persoană cercetată penal. Podarilor ar fi spus că poate influența procurorul de caz, astfel încât dosarul să fie clasat. Podarilov și subalternul său au fost reținuți după ce ar fi primit prima tranșă în sumă de 10 000 euro. Podarilor a stat 13 luni în Penitenciarul Nr.13, fiind condamnat la patru ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Doi ani mai târziu, în 2019, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au constatat că fapta de luare de mită, care i-a fost incriminată lui Podarilov, nu a fost comisă, iar acesta a fost achitat.

In this article