Noul ministru al Muncii, Alexei Buzu, a depus jurământul

Alexei Buzu a depus marți, 10 ianuarie, jurământul de învestire în funcția de ministru al Muncii Și Protecției Sociale. „(…) Domnule Buzu, aveți de continuat o agendă foarte...

Alexei Buzu a depus marți, 10 ianuarie, jurământul de învestire în funcția de ministru al Muncii Și Protecției Sociale.

„(…) Domnule Buzu, aveți de continuat o agendă foarte ambițioasă pe care și-a formulat-o Ministerul și noi contăm pe munca dvs. și pe profesionalismul dvs. Prioritățile sunt clare – asigurarea continuității agendei de reforme. Avem nevoie de un sistem mai eficient de asistență socială și asta înseamnă, în primul rând, un sistem potrivit de evidență și urmărire a plăților sociale. Asta se referă la sistemele informaționale la care trebuie să renunțați și trebuie să le înlocuiți cu un sistem informațional pe care îl controlează Ministerul, un sistem care asigură încadrarea tuturor elementelor programului de asistență socială într-un singur sistem (…)”, a declarat președinta Maia Sandu.

„Domnule Buzu, veți conduce un Minister care are datoria să promoveze în egală măsură dreptul la muncă, în condiții decente, demne de un stat european, dar și solidaritatea noastră cu semenii noștri acre se află în situații dificile (…)”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

 

Alexei Buzu a ocupat, în ultimii 11 ani, funcția de director executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD). În perioada 2005-2012, acesta a fost director de program în cadrul aceleiași asociații obștești. Potrivit site-ului CPD, Buzu a ocupat anterior și funcția de consilier local independent în comuna Drăsliceni, raionul Criuleni.

Este licențiat în economie și are studii avansate în domeniul managementului organizațiilor non-profit și în domeniul managementului strategic.

Marcel Spatari a depus cererea de demisie din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale. Despre plecarea ministrului a anunțat prim-ministra Natalia Gavrilița luni, 9 ianuarie 2023, în cadrul unei conferințe de presă. Marcel Spatari a menționat că plecarea sa din funcție este „o decizie strict personală” și că va continua să „ofere consiliere” pentru echipa de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

In this article