Nouă schemă de fraudă în Republica Moldova: Escroci pretind că sunt de la CNAM

O nouă schemă de escrocherie a apărut recent în Republica Moldova, unde persoane se prezintă ca angajați ai Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) și solicită cetățenilor...

O nouă schemă de escrocherie a apărut recent în Republica Moldova, unde persoane se prezintă ca angajați ai Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) și solicită cetățenilor datele lor bancare.

CNAM a emis un comunicat în care avertizează că angajații instituției nu fac apeluri pentru a informa despre datorii legate de asigurarea medicală.

Autoritățile recomandă cetățenilor să fie prudenți în fața apelurilor de la numere necunoscute, în special atunci când acestea cer informații financiare sau date personale. CNAM subliniază importanța întreruperii apelului și raportării incidentului la poliție. Escrocheriile de acest tip sunt tot mai frecvente, iar victimele sunt sfătuite să nu transmită bani sau informații personale în astfel de situații.

Este esențial ca cetățenii să rămână vigilenți și să verifice autenticitatea apelurilor primite pentru a preveni fraudele.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article