Nordgaz Furnizare ajută Moldova să implementeze Pachetul European Energetic III şi să dezvolte piaţa gazelor naturale

Compania Nordgaz Furnizare, în ciuda criticii primite din partea Comunității Energetice privind implementarea legislației energetice europene, afirmă că are încredere în viitorul european al Moldovei și al pieței...

Compania Nordgaz Furnizare, în ciuda criticii primite din partea Comunității Energetice privind implementarea legislației energetice europene, afirmă că are încredere în viitorul european al Moldovei și al pieței autohtone a gazelor naturale. Într-un comunicat de presă emis astăzi, Nordgaz Furnizare a anunțat că în 2023 a făcut primii pași pentru asigurarea consumatorilor cu gaze naturale în calitate de furnizor alternativ.

Într-un efort de a spori securitatea aprovizionării, Nordgaz Furnizare a achiziționat și a pompat în rezervoarele subterane din Ucraina 1 milion de metri cubi de gaze naturale pentru clienții săi, marcând astfel un avânt semnificativ în diversificarea surselor de gaz. Compania este pregătită să livreze această rezervă atât populației pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cât și oricărui consumator comercial, oferind prețuri mai avantajoase pentru consumatorii finali.

Pentru a asigura transportul gazelor din rezervoarele subterane din Ucraina, Nordgaz Furnizare a încheiat un contract cu SRL „Operatorul sistemului de transport de gaze al Ucrainei”, deschizând astfel posibilitatea livrării de gaze în regiunile de sud ale Republicii Moldova.

În ceea ce privește distribuția locală, Nordgaz Furnizare a semnat contracte de distribuție a gazului natural cu mai multe companii, printre care „Chișinăugaz”, „Rotalin-gaz”, „Gagauz-gaz”, „Orhei-gaz”, „Taraclia-gaz”, „Florești-gaz”, „Ialoveni-gaz”, „Bălți-gaz”, „Ștefan-vodă-gaz” și „Cimișlia-gaz”.

În ciuda provocărilor create artificial, directorul Nordgaz Furnizare, Alexandr Grosu, a declarat că rămân optimiști și că vor continua să întreprindă pași pentru asigurarea persoanelor fizice și juridice cu gaze naturale de calitate la prețuri accesibile. Compania a primit peste 3 000 de pachete de documente de la consumatori casnici și comerciali, iar pentru aceștia, Nordgaz Furnizare propune tarife avantajoase, cum ar fi „Anul econom” pentru consumatorii casnici și „Business econom” pentru consumatorii comerciali.

Serviciul de presă al Nordgaz Furnizare a subliniat determinarea companiei de a contribui la dezvoltarea pieței gazelor naturale din Moldova și de a aduce beneficii semnificative consumatorilor.

In this article