Noi reguli pentru susținerea examenului auto

Dacă există blocaje mai lungi de două minute în trafic în timpul testării auto, această perioadă nu se va include în timpul rezervat examenului. Noile prevederi se regăsesc...

Dacă există blocaje mai lungi de două minute în trafic în timpul testării auto, această perioadă nu se va include în timpul rezervat examenului.

Noile prevederi se regăsesc în cadrul unui proiect al Ministerului Educației și Cercetării, iar măsura se va aplica dacă pe durata desfășurării probei practice la examenul auto vehiculul este oprit fortuit, transmite breakingnews.md cu referire la realitatea.md.

Reglementarea va fi valabilă și dacă traficul este totalmente blocat, indiferent de motiv, de exemplu pentru cedarea trecerii coloanelor oficiale, trenului sau altui vehicul feroviar, pentru mai mult de două minute.

„Pe durata desfășurării probei practice, examinatorul trebuie să perceapă că se află în siguranță. Erorile de conducere sau comportamentul care pun în pericol siguranța vehiculului de examinare sau alți participanți la trafic, fie că este necesară sau nu intervenția examinatorului, candidatul va fi penalizat cu acordarea calificativului „Respins”, cu excepția cazului când pericolul a survenit din vina altui participant la trafic. În acest caz, examinatorul decide dacă proba practică va continua până la expirarea timpului minim necesar sau nu”, se mai arată în propunerile din proiect.

De asemenea, devine obligatorie traversarea a minimum două intersecții, cu efectuarea manevrei de virare la stânga, unde este necesară cedarea trecerea vehiculelor care vin din sens opus și se deplasează înainte sau la dreapta. Circulația la trecerea la nivel cu calea ferată devine facultativă.

In this article