Noi detalii despre soldatul decedat la un poligon militar

Colonel Valeriu Rusu, Comandantul Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul a conformat faptul că soldatul care s-a sinucis cu arma din dotare îndeplinea serviciul militar în termen...

Colonel Valeriu Rusu, Comandantul Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul a conformat faptul că soldatul care s-a sinucis cu arma din dotare îndeplinea serviciul militar în termen la Brigada din Cahul.

„Astăzi am avut un caz tragic. în primul rând condoleanțe familiei tânărului soldat care a decedat astăzi la centrul de instruire. Prealabil, a fost un suicid cu arma din dotare. Tineri se aflau la centrul de instruire, conform planului, se desfășura ședința de tragere” a declarat colonelul Valeriu Rusu pentru ZiuadeAzi.MD.

Precizăm că un soldat în termen a decedat, astăzi, 4 aprilie, la Centrul de Instruire al Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul.

Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei, tânărul s-ar fi sinucis cu arma din dotare, conform unui comunicat al Ministerului Apărării.

Potrivit informaţiei oferite de Centrul operaţional de comandă, incidentul a avut loc astăzi, la ora 12:13, în timpul desfășurării antrenamentelor. Medicii sosiţi la faţa locului au constatat decesul soldatului.

Ministerul Apărării a informat organele abilitate şi a transmis toate materialele referitoare la cazul dat procuraturii. Concomitent, o comisie specială a Armatei Naţionale efectuează o cercetare de serviciu privind circumstanţele incidentului tragic.

In this article