Noi atacuri aeriene, lansate asupra spitalelor din Fâșia Gaza

Oficialii din Gaza au declarat că Israelul a lansat vineri atacuri aeriene asupra sau în apropierea a cel puțin trei spitale, crescând și mai mult presiunea asupra sistemului...

Oficialii din Gaza au declarat că Israelul a lansat vineri atacuri aeriene asupra sau în apropierea a cel puțin trei spitale, crescând și mai mult presiunea asupra sistemului de sănătate precar al enclavei palestiniene, în timp ce acesta luptă să facă față miilor de persoane rănite sau strămutate ca urmare a războiului Israelului împotriva militanților Hamas, transmite Agerpres.ro.

„Ocupația israeliană a lansat lovituri simultane asupra mai multor spitale în ultimele ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, Ashraf Al-Qidra.

Facilitățile medicale includ cel mai mare spital din Gaza, Al Shifa, unde Israelul susține că Hamas își ascunde centre de comandă și tuneluri, acuzații pe care Hamas le neagă. Qidra a spus că Israelul a vizat curtea complexului medical din orașul Gaza și că au fost victime, dar nu a oferit detalii.

Armata israeliană nu a comentat imediat declarațiile palestiniene.

Spitalele din Gaza se luptă să îngrijească victimele campaniei militare de o lună a Israelului, care vizează distrugerea grupării militante palestiniene Hamas, pe măsură ce se epuizează proviziile medicale, apa curată și combustibilul pentru generatoarele de energie.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că 18 din cele 35 de spitale din Fâșia Gaza și alte 40 de centre de sănătate au fost scoase din funcțiune fie din cauza daunelor cauzate de bombardamente, fie din cauza lipsei de combustibil.

Qidra a mai spus că vineri Spitalul de Pediatrie Al-Rantisi și Spitalul de Copii Al-Nasr „au fost martorii unei serii de atacuri directe și bombardamente”. El a spus că atacurile au incendiat vehicule aflate pe terenul spitalului Al-Rantisi, dar focul a fost parțial stins.

In this article