Nicu Popescu s-a întâlnit cu șefii misiunilor diplomatice ale țărilor membre UE și ale statelor G7

Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit cu șefii misiunilor diplomatice ale țărilor membre ale Uniunii Europene, statelor G7 și ai organizațiilor internaționale acreditate în Republica Moldova pentru a discuta...

Vicepremierul Nicu Popescu s-a întâlnit cu șefii misiunilor diplomatice ale țărilor membre ale Uniunii Europene, statelor G7 și ai organizațiilor internaționale acreditate în Republica Moldova pentru a discuta despre pașii următori în procesul de implementare a reformelor pe calea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE).

În dialogul cu ambasadorii, oficialul moldovean a relatat despre procesul de consultări, elaborarea Planului de acțiuni, aprobarea lui în cadrul Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană și despre determinarea fermă de implementare a acestuia de către instituțiile naționale responsabile.

„Am evidențiat importanța sprijinului partenerilor noștri pentru a ne ajuta să facem față situației dramatice create de războiul Rusiei împotriva Ucrainei și impactul socio-economic al acestuia asupra țării noastre.

De asemenea, tot în cadrul reuniunii, împreună cu Ecaterina Casinge – șeful Cabinetului președintei Maia Sandu – am vorbit despre Platforma de sprijin a Republicii Moldova, a cărei a treia ediție se va desfășura la Paris. Vom coordona eforturile autorităților pentru a asigura o realizare cât mai punctuală a inițiativelor care ne vor ajuta să depășim provocările curente și viitoare” – a subliniat Nicu Popescu.

In this article