Nicu Popescu pleacă într-o vizită de lucru la Oslo: Cu cine va avea întrevederi

Viceprim-ministrul, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, se va afla în perioada 5-6 septembrie la Oslo. Anunțul a fost făcut chiar de Popescu pe o...

Viceprim-ministrul, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, se va afla în perioada 5-6 septembrie la Oslo.

Anunțul a fost făcut chiar de Popescu pe o rețea de socializare.

“Este prima vizită din ultimii 5 ani a unui ministru de Externe moldovean în capitala Norvegiei, iar agenda de lucru cuprinde consultări cu ministra Afacerilor Externe norvegiană Anniken Huitfeldt, precum și întrevederi de lucru cu ministrul Petrolului și Energiei, Terje Aasland și reprezentanți ai companiilor private norvegiene din domeniul energiei.

Vom discuta despre modalitățile de intensificare a cooperării bilaterale, situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, inclusiv impactul acestuia asupra țării noastre, eforturile autorităților privind diversificarea surselor de energie, precum și agenda de reforme în parcursul de aderare la Uniunea Europeană”, a scris ministrul.

In this article