Nicu Popescu demisionează din funcția de ministru al Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, și-a depus mandatul de ministru. Despre aceasta a anunțat chiar ministrul, în cadrul unui briefing de presă. „Astăzi, cu un...

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, și-a depus mandatul de ministru.

Despre aceasta a anunțat chiar ministrul, în cadrul unui briefing de presă.

„Astăzi, cu un amalgam de sentimente, dar cu convingerea fermă că alături de doamna președinte Maia Sandu și echipa de guvernare, am reușit să realizăm o serie de obiective fundamentale pentru țara noastră, în acești doi ani și jumătate. Vă anunț că am luat decizia de a-mi depune mandatul de vice-primministru și ministru al Afacerilor Externe.

În guvernele conduse de miniștrii Dorin Recean și Natalia Gavriliță și cu sprijinul majorității Parlamentare, am reușit să punem Moldova ferm pe calea aderării la UE și pe viitoarea hartă lărgită a Uniunii.

(…)Am îndeplinit cu succes obiectivele de politică externă, stabilite împreună și alături de Maia Sandu, iar la această pauză am nevoie de o pauză, în acel timp, vă asigur că voi continua să contribui la eforturile șefei statului de a aduce R. Moldova în UE”, a declarat Popecu.

Potrivit surselor TV8, Popescu ar urma să fie înlocuit de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi. Acesta este și membru al Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană.

In this article