NewEurope.eu: 1,45 MLN EURO au primit ONG-urile din Moldova pentru a face propagandă pentru PAS

ONG-urile din Republica Moldova sunt plătite de către SUA și UE pentru a promova Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și pentru a-l ajuta să câștige alegerile din 11...

ONG-urile din Republica Moldova sunt plătite de către SUA și UE pentru a promova Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și pentru a-l ajuta să câștige alegerile din 11 iulie. Despre aceasta scriu jurnaliștii de la NewEurope.eu, care au realizat o investigația despre finanțarea PAS și a Maiei Sandu de către Occident.

Potrivit anchetei, pentru ONG-urile moldovenești s-au alocat în acest scop 1,45 milioane de euro. Din acești bani sunt plătiți și mai mulți experți și analiști politici.

Tot Occidentul finanțează și renumita fabrică de trolli a Maiei Sandu, serviciile căreia ar costa 120 000 de euro. În acest sens sunt antrenați oameni și de peste hotarele Republicii Moldova, în mod special din România, Ucraina și Belarus.

Pentru “Canale de telegram” este prevăzută o sumă modestă în raport cu alte activități – 20 000 euro. Ceva mai mult – 58 500 euro sunt bugetați pentru “Producție caricaturi”.

Amintim că luni, în data de 5 iulie, portalul NewEurope.eu din Belgia a publicat o investigație care demonstrează că Occidentul a cheltuit până în prezent 56 de milioane de euro pentru finanțarea PAS în campania electorală.

In this article