Nemerenco a reacționat dur după ce unii membri ai PAS s-au vaccinat împotriva COVID19 înaintea medicilor

După ce portalul de știri Sinteza.ORG a scris despre cum mai mulți funcționari publici, deputați și membri de partid ai PAS s-au vaccinat împotriva COVID19 înaintea medicilor, unii...

După ce portalul de știri Sinteza.ORG a scris despre cum mai mulți funcționari publici, deputați și membri de partid ai PAS s-au vaccinat împotriva COVID19 înaintea medicilor, unii consilieri prezidențiali au reacționat dur, venind cu critici în adresa acestora, transmite sinteza.org. 

  Consilierul prezidențial, Ala Nemerenco, a criticat dur pe Facebook funcționarii publici din Republica Moldova, care s-au vaccinat împotriva virusului COVID19 înaintea medicilor. „Fiindcă mulți din cei care s-au vaccinat din dozele predestinate strict medicilor pretind că au facut-o doar ca să salveze ultima doză din fiolă, altfel lua drumul spre canalizare (expresia unui “salvator”), s-a creat impresia că ultima doză din acea ultimă fiolă era cât un univers – în ea au încăput duzine de consilieri raionali din toată țara, mame și soacre de primari, primărițe, activiști civici care se hrănesc tot pe lângă primării, dar și mulți alți burtoși.”, a scris Ala Nemerenco. Consilierul Maiei Sandu a mai adăugat că cei ce s-au vaccinat înaintea medicilor ar fi niște profitori. „Postarea mea nu este însă despre acești mâncători. Ci despre sistemul medical și halul în care a ajuns. Căci nu s-au auto-vaccinat toate sutele și miile ăștia de profitori singuri pe sine. Și despre lipsa de demnitate. Și de verticalitate. Despre slugărnicie și lacheism. Despre prostie și degradare morală.”, se mai spune în mesajul consilierului prezidențial.

Sinteza.ORG amintește că Blănaru Gheorghe, vicepreședintele filialei de partid PAS din Cantemir, s-a lăudat pe Facebook că a primit vaccinul contra COVID. Vaccinată a fost și Cechir Tatiana, un alt membru al PAS din Cantemir. De vaccinul împotriva COVID-19 s-au bucurat și unii membri ai partidului condus de Renato Usatîi, dar și deputatul PDM, Ion Leucă. 

In this article