Ne așteaptă vremuri grele! Avertizare consilierului președintelui Maia Sandu

Situația epidemiologică din Republica Moldova iese de sub control, iar consecințele vor fi tragice. O recunoaște chiar consiliera Maiei Sandu pe Sănătate, Ala Nemerenco. În cadrul unei emisiuni...

Situația epidemiologică din Republica Moldova iese de sub control, iar consecințele vor fi tragice. O recunoaște chiar consiliera Maiei Sandu pe Sănătate, Ala Nemerenco.

În cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, sfetnica președintelui a povestit cum ambulanțele nu mai reușesc să transporte pacienții la spital, iar perioada de așteptare a unei echipe de medici a crescut esențial.

„La această oră, Centrul Moldexpo din Chișinău nu mai primește ambulanțe. Perioada de deplasare a unei ambulanțe medii la o solicitare este deja de câteva ore. Recent m-a sunat cineva cunoscut, alertat că ruda are o saturație cu oxigen deja mai jos de 40% și dau alarma că nu vine ambulanța. (…) Ambulanța îi duce deja la spital direct, în dependență de unde și câte locuri mai sunt. Situația este destul de critică”, a declarat Ala Nemerenco.

Consiliera Maiei Sandu mai spune că în țara noastră a început al doilea val de Coronavirus.

„La noi a început valul doi și noi o să creștem exponențial. Rata de contagiozitate de 1,19 este un indicator foarte prost. Acest indicator ne spune că în următoarele săptămâni vom avea un număr mai mare”, a mai adăugat consiliera prezidențială pe domeniul Sănătății.

In this article