Navalnîi va fi înmormântat astăzi

Fosta asistenţă şi purtătoare de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi, Kira Iarmîş, i-a îndemnat joi pe ruşi să participe masiv, vineri, la funeraliile opozantului rus, la aproape două...

Fosta asistenţă şi purtătoare de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi, Kira Iarmîş, i-a îndemnat joi pe ruşi să participe masiv, vineri, la funeraliile opozantului rus, la aproape două săptămâni de la moartea în circumstanţe obscure a acestuia în închisoare, în Arctica.

“Aleksei Navalnîi va fi înmormântat la Moscova. Această (frază) este urmată de obicei de «toţi cei care-l cunosc pe Aleksei ştiau ce fel de om era, vesel, curajos şi cinstit», iar asta este bineînţeles adevărat”, a declarat fosta colaboratoare a opozantului defunct.

Ea a salutat personalitatea celui care a fost principalul opozant al lui Vladimir Putin. “El era deschis, nu se ascundea de pericol şi nu încerca să semene cu altcineva”, a spus ea. “Era sincer şi curajos, el spunea adevărul”, a continuat fosta asistentă a lui Aleksei Navalnîi, evocând “o adevărată pierdere personală pentru fiecare dintre noi şi este foatrte dificil să trăim cu acest lucru”.

Funeraliile lui Aleksei Navalnîi urmează să aibă loc la ora locală 14.00 (13.00, ora României), într-o biserică din cartierul Mariino, în sud-vestul capitalei ruse, unde locuia opozantul împreună cu soţia sa Iulia Navalnaia şi copiii lor.

 

In this article