Naționala Iranului la Jocurile Olimpice va purta numele președintelui decedat

Naționala Iranului la Jocurile Olimpice, care vor avea loc la Paris în perioada 26 iulie-11 august, va purta numele președintelui Republicii Islamice, Ebrahim Raisi, care a murit într-un...

Naționala Iranului la Jocurile Olimpice, care vor avea loc la Paris în perioada 26 iulie-11 august, va purta numele președintelui Republicii Islamice, Ebrahim Raisi, care a murit într-un accident aviatic.

După cum relatează TASS, despre acest lucru a anunțat șeful Comitetului Olimpic Iranian, Mahmoud Khosravi Vafa.

„Echipa sportivă trimisă de țara noastră la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 se va numi „Khadem Al-Reza” (slujitorul Imamului Reza – nota TASS)”, a declarat el pentru IRIB TV.

După moartea lui Raisi în accidentul aviatic, președintele a fost numit slujitorul lui Imam Reza, unul dintre cei mai importanți sfinți șiiți. Mausoleul lui Imam Reza se află în orașul iranian Mashhad, în nord-estul Iranului.

Acesta este orașul natal al președintelui. Înmormîntarea sa va avea loc la Mashhad la 23 mai. La 19 mai, un elicopter care îl transporta pe președintele Iranului, Ebrahim Raisi, s-a prăbușit în provincia iraniană Azerbaidjanul de Est.

La bordul avionului se mai aflau ministrul de externe Hosein Amir Abdollahian, guvernatorul provinciei Azerbaidjanului de Est, Malek Rahmati, imamul orașului Tabriz, Mohammad Ali Ale Hashem, și comandantul unității de pază și protecție a președintelui.

Toți pasagerii și echipajul elicopterului au fost uciși. Alegerile prezidențiale extraordinare sînt programate pentru 28 iunie.

In this article