Natalia Gavrilița și directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional, Kenji Okamura, au vizitat gimnaziul din localitatea Gura Bâcului

Prim-ministra Natalia Gavrilița și directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional (FMI), Kenji Okamura, au vizitat Gimnaziul din localitatea Gura Bâcului, raionul Anenii Noi. Conducerea FMI a oferit...

Prim-ministra Natalia Gavrilița și directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional (FMI), Kenji Okamura, au vizitat Gimnaziul din localitatea Gura Bâcului, raionul Anenii Noi.

Conducerea FMI a oferit instituției de învățământ un suport material în valoare de 15 mii de dolari sub formă de table interactive, notebook-uri, monobloc și imprimante necesare dotării clasei de informatică. Șefa Executivului și directorul general adjunct al FMI au fost întâmpinați de elevi din toate clasele care le-au povestit despre activitățile pe care urmează sa le aibă în perioada vacanței de vară.

În total, la Gimnaziul din localitatea Gura Bîcului învață 228 de elevi, iar pe parcursul verii aproape o sută de elevi, refugiați din Ucraina, sunt implicați în activitățile extracurriculare desfășurate de instituție. Prezentă la eveniment, primarul localității, Lilia Brehova, a mulțumit conducerii FMI pentru donația oferită și și-a exprimat bucuria pentru faptul că tot mai multe școli din spațiul rural sunt dotate cu echipament performant, fapt care va duce la creșterea calității învățământului și a performanțelor școlare.

În ultimii ani instituția a fost renovată cu suportul administrației publice locale și a unor organizații internaționale.

Oficialii au vizitat și biblioteca satului unde a fost instalată o carte pentru oaspeți, premierul Gavrilița și Kenji Okamura fiind primii invitați de onoare care au semnat în ea.

In this article