Natalia Gavrilița, la sfat cu elevii din LT „Mihai Eminescu” din Edineț

Prim-ministra Natalia Gavrilița a mers la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Edineț, unde a vizitat sălile de clasă, laboratorul IT, cantina, Centrul de resurse și biblioteca. În...

Prim-ministra Natalia Gavrilița a mers la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Edineț, unde a vizitat sălile de clasă, laboratorul IT, cantina, Centrul de resurse și biblioteca.

În ultimii ani, în instituția de învățământ au fost implementate mai multe proiecte cu finanțare externă și din bugetul de stat. Astfel, liceul este dotat cu echipamente performante de TIC pentru desfășurarea unui proces educațional de calitate, dispune de proiectoare, table interactive, televizoare, ecrane digitale, laptopuri, tablete, PC conectate la internet, imprimante, camere WEB și ecrane de proiecție.

Natalia Gavrilița a vorbit cu cadrele didactice care activează în cadrul instituției publice de învățământ, dar și cu elevii care fac parte din Consiliul Elevilor în mandatul octombrie 2022 – octombrie 2023.

„Mă bucur să vă văd atât de activi și bine informați. Ne dorim ca elevii să-și poată urma studiile în țara noastră și să rămână aici, acasă, să lucreze. Pentru asta muncim, eu și colegii mei din Guvern, să vă creăm condiții bune pentru dezvoltare culturală și creștere profesională. Acum, câteva zile, a fost lansat programul Voucher Cultural, care poate fi accesat chiar și la nivel local. La fel, vă îndemn să vă implicați și în procesul de consultare a Strategiei de tineret 2030. Moldova are nevoie de forța tinerilor care să-și investească creativitatea, potențialul, viziunile și efortul în consolidarea și dezvoltarea țării”, a spus prim-ministra.

În cadrul dialogului dintre elevi și prim-ministra Gavrilița au fost abordate diverse subiecte, inclusiv s-a vorbit despre necesitățile și interesele elevilor, dificultățile pe care le confruntă la nivel local și soluțiile pe care le-au identificat pe platfoma Consiliului elevilor.

În instituția publică LT „Mihai Eminescu” din Edineț își fac studiile 569 de elevi și activează 41 de cadre didactice.

In this article