Ultima Oră! Votat în Parlament: Starea de urgență în Republica Moldova, prelungită cu 45 de zile

UPDATE: Parlamentul a votat pentru prelungirea stării de urgență în Republica Moldova, pentru încă 45 de zile, în contextul războiului din Ucraina. Proiectul a fost susținut de 59 de...

UPDATE: Parlamentul a votat pentru prelungirea stării de urgență în Republica Moldova, pentru încă 45 de zile, în contextul războiului din Ucraina. Proiectul a fost susținut de 59 de deputați.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit în plenul Parlamentului. Ea a solicitat deputaților prelungirea stării de urgență în Republica Moldova pentru încă 45 de zile.

Ulterior, a fost luată la întrebări de deputați.

Vă amintim că Cabinetul de miniștri a aprobat prelungirea stării de urgență cu încă 45 de zile.

Menționăm că în cazul în care va fi aprobată, va fi a șasea stare de urgență adoptată de actuala guvernare în decurs de un an.

Potrivit Raportului Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile persistente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a țării, securității la frontieră și gestiunii fluxului de refugiați.

În aceste condiții, Comisia pentru Situații Excepționale va putea interveni prompt, în cazul necesității de a lua decizii suplimentare celor instituite de cadrul juridic existent, pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice și menținerea securității energetice a statului.

In this article