Natalia Davidovici continuă să activeze la Președinție, în plină campanie electorală

Chiar dacă este candidată pe lista electorală a Partidului Acțiune și Solidaritate, Natalia Davidovici, consilier al președintelui Republicii Moldova pentru relații interetnice, a fost surprinsă astăzi la intrarea...

Chiar dacă este candidată pe lista electorală a Partidului Acțiune și Solidaritate, Natalia Davidovici, consilier al președintelui Republicii Moldova pentru relații interetnice, a fost surprinsă astăzi la intrarea în Președinție, transmite telegraph.md.

Locul 10 pe lista PAS, Natalia Davidovici este considerată o propagandistă pro-rusă, care s-a opus sistării difuzării pe teritoriul R. Moldova a posturilor de propagandă a Kremlinului, cel mai puternic instrument al războiului hibrid dus de Rusia împotriva R. Moldova, scrie Timpul.md în articolul ”Calul troian din lista PAS! Natalia Davidovici este o propagandistă pro-rusă cu viziuni românofobe / VIDEO”.

Candidata PAS, a acceptat ca la postul de televiziune pe care îl conducea să fie difuzat un documentar (difuzat la TV7, acum TV8, „Transnstria – avanpostul rusesc”) în care regimul ilegal de la Tiraspol era numit „țară care are un președinte ales democratic”.

Davidovici nu este unica persoană din lista PAS, care este adepta teoriilor anti-românești, chiar vice-președintele Popșoi a declarat în limba rusă că în RM locuiesc „moldoveni și români”.

Amintim că Andrei Spînu, șeful Aparatului Maiei Sandu, a depus cerere de suspendare din funcție, după ce PAS a fost înregistrat în calitate de concurent electoral. Totuși, exemplul său nu a fost urmat și de către consilierii Maiei Sandu, care până în prezent continuă să cumuleze postul de candidat cu cea de funcționar în serviciul public. Printre consilierii care nu au renunțat la funcțiile publice în perioada electorală este și Olesea Stamate, consilier al preşedintelui Republicii Moldova în domeniul justiției.

Potrivit legii, candidații înregistrați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, care cad sub incidența prevederilor art. 13 alin. (3) din Codul electoral, își vor suspenda activitatea din funcția pe care o dețin pe durata campaniei electorale. Nesuspendarea din funcție va duce la anularea înregistrării și excluderea candidatului respectiv din lista concurentului electoral.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi în aer liber
In this article