Nata Albot și Alexandru Catan încă nu au depus cererile privind retragerea din cursa electorală

Comisia Electorală Centrală încă nu a recepționat de la PAS cererile privind retragerea din cursa electorală a candidaților pentru funcția de deputat, Alexandru Catan și Nata Albot. Acest...

Comisia Electorală Centrală încă nu a recepționat de la PAS cererile privind retragerea din cursa electorală a candidaților pentru funcția de deputat, Alexandru Catan și Nata Albot. Acest lucru a fost confirmat de către serviciul de presă al instituției, pentru redacția Sinteza.

”La ziua de astăzi, nu am primit niciun demers din partea concurentului electoral PAS. Ca să fie respectată procedura, atât un candidat, cât și celălalt trebuie să depună cereri către organul care i-a desemnat. Ulterior, Consiliul Național al Partidului trebuie să prezinte procesul verbal care a decis includerea lor în lista respectivă. Nu este suficient ca Igor Grosu să depună cererea. Iar modificările în listă se fac prin hotărârea CEC având ca bază cererea concurentului electoral”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt al Comisiei Electorale Centrale.

Totodată, reprezentanții Comisiei Electorale Centrale au comunicat că termenul limită pentru depunere a cererilor de modificare a listei este 26 iunie 2021 sau cu 2 săptămâni înainte de alegerile parlamentare anticipate.

Sinteza.ORG amintește că Nata Albot, candidata sub numărul 8 și-a anunțat intenția de retragere de pe lista PAS prin intermediul Facebook după ce Gheorghe Cavcaliuc ar fi făcut publice niște informații compromițătoare despre candidat privind consumul și păstrarea substanțelor narcotice. Jurnalista și-a motivat alegerea de a se retrage pentru a nu denigra imaginea partidului și a nu face mai mult rău decât bine.

Zilele trecute, Alexandru Catan a comunicat că se retrage din cursa electorală după ce în spațiul public au apărut mai multe informații precum că acesta ar fi ”regele contrabandei” cu alcool etilic, dar și de faptul că acesta are un dosar penal în derulare, lucru confirmat de candidat.

Anterior, mai multe surse din cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate ne-au comunicat că din listă urmează a fi exclus și candidatul Petru Gandrabur din aceleași motive. Acesta ar avea pe numele său un dosar penal pentru escrocherie în proporții deosebit de mari.

Igor Grosu refuză să ofere detalii privind excluderea candidaților ignorând mesajele și apelurile redacției.

In this article