Naștere istorică în Europa: Două femei au fost însărcinate cu același copil

În Spania, la începutul acestei săptămâni, a avut loc un moment istoric în domeniul maternității. Estefanía și Azahara, un cuplu de femei, au devenit părinții primului bebeluș din...

În Spania, la începutul acestei săptămâni, a avut loc un moment istoric în domeniul maternității. Estefanía și Azahara, un cuplu de femei, au devenit părinții primului bebeluș din Europa care a fost purtat în pântece de către două mame. Acest miracol al maternității a fost posibil datorită tehnologiei INVOcell.

Fiul lor, Derek Eloy, a venit pe lume pe 30 octombrie, la maternitatea spitalului Juaneda din Palma de Mallorca. La naștere, micuțul cântărea 3,3 kg și se bucură de o stare perfectă de sănătate, conform informațiilor furnizate de La Vanguardia.

INVOcell este un dispozitiv revoluționar care funcționează ca un mic incubator și este plasat sub colul uterin al unei femei. Această tehnologie permite dezvoltarea embrionului în primele zile în interiorul corpului, în locul dezvoltării într-un laborator. Odată ce embrionul a atins stadiul corespunzător, dispozitivul INVOcell este extras, iar embrionul este transferat în uterul celeilalte femei, care va purta sarcina până la termen și va naște.

Azahara, în vârstă de 27 de ani, și Estefanía, în vârstă de 30 de ani, și-au dorit cu ardoare să devină mame și să împărtășească experiența maternității. Pentru a-și îndeplini visul, au contactat echipa medicală de la Juaneda Fertility cu nouă luni în urmă. Sub îndrumarea doctorului Gustavo Carti, coordonatorul medical al clinicii, acest cuplu a ales să urmeze procedura inovatoare. Echipa medicală de la Juaneda Fertility este prima din Europa care a realizat cu succes această procedură remarcabilă.

 

In this article