Năstase: Am avut critici din partea populiștilor, colegilor mei din PAS

Fiind prezent la emisiunea ”Cutia Neagră” de la TV8, liderul Platformei DA, Andrei Năstase a venit cu câteva explicații în legătură cu scandalul produs la începutul lunii aprilie,...

Fiind prezent la emisiunea ”Cutia Neagră” de la TV8, liderul Platformei DA, Andrei Năstase a venit cu câteva explicații în legătură cu scandalul produs la începutul lunii aprilie, izbucnit în timpul ședinței de la Consiliul Municipal Chișinău, ce s-a soldat cu îmbrânceli și bătaie între consilierii de la PAS, Platforma DA și PSRM.

Andrei Năstase a ținut să precizeze că de la bunul început, consilierii de la PAS au susținut proiectul imobiliar propus de Platforma DA, idee care a fost însă abandonată și criticată ulerior de consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Am avut critici din partea populiștilor, colegilor mei din PAS. Noi am venit cu ideea reglementării a tot ce se întâmplă în centrul istoric pentru că nu se mai poate. În orașul nostru te sufoci de ceea ce se întâmplă în centrul istoric – construiește care și cum vrea, își înregistrează prin justiția noastră așa cum este, cum dorește ea și atunci noi am spus, domnule, haideți să facem ordine. Când am venit cu această inițiativă, colegii noștri de la PAS au susținut-o inițial, la un moment au abandonat-o. Când am venit cu ea în Consiliul Municipal, au început-o să o critice, au început a se bate”, a menționat liderul Platformei DA.

În context, Năstase a precizat că pentru el ar fi mai corect să obțină careva rezultate în CMC, decât să recurgă la PR-ul politic, folosit de PAS.

„Sunt consilier municipal, reacționez acolo unde găsesc corupție. Nu populismul unor indivizi care au venit pe spatele meu în Consiliul Municipal … E mai bine să obțin niște rezultate decât să fac PR politic. Eu prefer să fac ceva decât să bifez niște activități”, a precizat Andrei Năstase.

În același timp, liderul Platformei DA a accentuat că în timpul ședinței din 2 aprilie, consilierii PAS au declarat că există o majoritate formată între PSRM și Platforma DA, uitând să declare că există și o minoritate în CMC, formată din PAS și Partidul ȘOR.

Amintim că în data zilei de 2 aprilie, în CMC a avut loc o încăierare între Consilierii PAS și PPDA din Consiliul Municipal Chișinău, chiar în timpul dezbaterii unui proiect de lege. Consilierii PAS i-au învinuit atunci pe cei din PPDA, spunând că împreună cu PSRM, aceștia ar propune proiecte de lege dubioase.

In this article