Năstase acuză PAS de o „operațiune de manipulare și intoxicare a opiniei publice”: „Sabotează procesul de dezvoltare a capitalei”

Consilierul municipal Andrei Năstase își acuză colegii din Partidul Acțiune și Solidaritate că prin protestul organizat la ședința CMC de vinerea trecută, care a degenerat în bătăi, ar...

Consilierul municipal Andrei Năstase își acuză colegii din Partidul Acțiune și Solidaritate că prin protestul organizat la ședința CMC de vinerea trecută, care a degenerat în bătăi, ar fi încercat să „manipuleze și intoxice opinia publică” în cadrul unui proces de „sabotare a dezvoltării orașului”, informează Cotidianul.md

Într-o postare pe Facebook, Năstase a menționat că „săptămâna trecută la Consiliul Municipal Chișinău s-a încheiat o operațiune premeditată, elaborată și organizată ca la carte și desfășurată pe parcursul a trei zile de ședință”.

O operațiune menită să distragă atenția opiniei publice de la înțelegerile obscure cu Dodon privind starea de urgență de mântuială, data eventualelor alegeri, amânate, nu anticipate, așa cum au tot mințit oamenii. O operațiune de manipulare și intoxicare a opiniei publice de dragul unor dividente electorale, pusă în aplicare de cei care au destrămat Blocul ACUM și în CMC, după modelul colegilor lor din Parlament. Arsenalul populiștilor e minciuna amestecată cu un pic de adevăr și tirajată la turații maxime pe bani grei din țară și din afară. Ceea ce nu spun manipulatorii, artizanii sabotării unui anevoios proces de dezvoltare a orașului, este că aceste puține dar importante proiecte de dezvoltare a capitalei, inclusiv cu investiții străine, în beneficiul oamenilor, al bugetului municipal și public au fost votate cu o majoritate largă de voturi ale consilierilor Platformei DA, Partidului Unității Naționale, Partidului Democrat și PSRM, iar cei care au fost împotrivă și au făcut mizeria erau populiștii secondați de partidul lui Șor”, a acuzat Năstase.

Reacția lui Năstase vine după conflictele din cadrul ședinței CMC de vinerea trecută, dintre consilierii PAS pe de o parte, și cei ai PSRM și PPDA pe de altă parte.

Conflictul a apărut în momentul punerii la vot a proiectelor de decizie privind aprobarea PUZ-ului (Planul Urbanistic Zonal) din sectorul Botanica (perimetrul str. Burebista – Sarmisegetusa – Grădina Botanică) și cel cu privire la implementarea Regulamentului Local de Urbanism (RLU), care, potrivit consilierilor din PAS, are aviz negativ de la CNA și evidențiază nenumărate încălcări de procedură, cu riscuri de corupție.

Cei de la PAS au organizat un flash-mob și au protestat împotriva intenției consilierilor din PSRM, Platforma DA și alte fracțiuni, de a vota aceste decizii.

In this article