Narcotice, zahăr și drojdie, ascunse în saci cu hrană pentru animale

Pe parcursul zilei de 15 septembrie 2020, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarului nr.15-Cricova au curmat o tentativă de introducere a substanțelor și obiectelor interzise în instituție. Astfel,...

Pe parcursul zilei de 15 septembrie 2020, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarului nr.15-Cricova au curmat o tentativă de introducere a substanțelor și obiectelor interzise în instituție.

Astfel, în urma măsurilor operative desfășurate de către angajații penitenciarului, la ora 16:23, a fost efectuată percheziția inopinată a unui automobil de model Ford Tranzit, la volanul căruia se afla cetățeanul originar din or.Grătiești, în vârstă de 50 ani, care a adus o donație de 33 de saci cu hrană, destinată nutriției animalelor întreținute la gospodăria auxiliară autorizată.

În rezultat, în donație au fost depistate și ridicate: o cutie albă în interiorul căreia se aflau 13 pachețele cu o substanță necunoscută, de culoare verde mărunțită cu un miros specific de marijuana; 2 saci cu zahăr a câte 50 kg fiecare, 2 saci de dimensiune mică cu drojdie granulată, materie primă destinată preparării băuturilor alcoolice (bragă sau basamac) și o cartelă SIM.

Prin urmare, eforturile persoanei civile de a introduce obiecte interzise în penitenciar, s-au dovedit a fi fără succes.

Pe marginea cazului respectiv, au fost acumulate materialele necesare și sesizați angajații Inspectoratului de Poliție pentru stabilirea circumstanțelor și adoptarea unei hotărâri.

Menționăm că, ANP nu tolerează pătrunderea și păstrarea în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, iar persoanele care introduc substanțe interzise riscă să se aleagă cu dosar penal care presupune pedeapsă cu amendă sau privaţiune de libertate.

In this article