Muravschi: La prima etapă, Igor Dodon nu a avut posibilitatea să acționeze, acum președintele își realizează promisiunile

Președintele țării, Igor Dodon, se isprăvește cu obligațiunile sale, în această perioadă complicată pentru Republica Moldova, când suntem afectați de pandemie, criză economică și secetă. Opinia a fost...

Președintele țării, Igor Dodon, se isprăvește cu obligațiunile sale, în această perioadă complicată pentru Republica Moldova, când suntem afectați de pandemie, criză economică și secetă. Opinia a fost exprimată de către fostul vicepremier Alexandr Muravschi, într-un interviu pentru portalul eNews.

Economistul a comentat raportul președintelui pentru cei 3,5 ani de activitate. Amintim că Igor Dodon i-a împărțit în două etape: prima, din 2016 până în 2019, și cea de-a doua – 2019-prezent.

„În perioada primei etape, președintele nu a avut posibilitatea să acționeze, pentru că nu i s-a permis. El se afla în opoziție cu Parlamentul și Guvernul, Plahotniuc nu i-a permis să se manifeste. Atunci pe Dodon l-au criticat pentru că el nu își realizează promisiunile, asta chiar dacă nu avea această posibilitate. În cea de-a doua perioadă, președintele devine foarte activ și din această cauză din nou este atacat. În prezent îl critică pentru faptul că își asumă prea multe. Asta chiar dacă el nu încalcă legea. Vă mai aduceți aminte cum Vladimir Voronin a condus țara, când avea în Parlament 70 de deputați?”, a declarat Muravschi.

In this article