Muniții și arme adaptate pentru braconaj, ridicate de polițiști în sudul țării

129 de cartușe de calibrul 12 mm, deținute ilegal, o armă lungă cu glonț produsă de Uzina de arme Tula de model TOZ-99 de calibrul 22 Lr, cu...

129 de cartușe de calibrul 12 mm, deținute ilegal, o armă lungă cu glonț produsă de Uzina de arme Tula de model TOZ-99 de calibrul 22 Lr, cu semne de modificări în construcție pe care este asamblată o lunetă de model Pulsar, precum și o armă lungă cu glonț de model CZ-550, calibrul 7, 62 mm, cu semne de modificări în construcție pentru a fi montat un dispozitiv pentru reducerea zgomotului, au fost depistate de ofițerii Direcției investigații „Sud” a INI,  în urma a patru percheziții efectuate la domiciliile  unor persoane din raioanele Cahul și Vulcănești.

 

Suspecții, patru bărbați cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani, membri ai unei grupări specializate în braconaj în zona de sud a țării,  sunt suspectați de păstrarea ilegală a armamentului și munițiilor de diferite tipuri.

 

Bunurile au fost transmise pentru efectuarea expertizei balistice și traseologice pentru stabilirea faptului dacă acestea au fost folosite și în comiterea altor infracțiuni.

 

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 2 la 7 ani.

 

Polițiștii continuă investigațiile pentru a determina modul în care armele au fost obținute și pentru a identifica alte persoane care ar putea fi implicate în aceste activități ilegale.

 

In this article