Municipalitatea extinde Centrul de zi pentru copii, oferind sprijin și oportunități pentru tinerii părinți

Primăria Chișinău anunță lansarea unui nou serviciu social în municipiu, extinderea “Centrului de zi pentru copii de la 4 luni până la 3 ani”. Primarul Ion Ceban a...

Primăria Chișinău anunță lansarea unui nou serviciu social în municipiu, extinderea “Centrului de zi pentru copii de la 4 luni până la 3 ani”. Primarul Ion Ceban a declarat:

“Extinderea Centrului de zi pentru copii reprezintă o inițiativă importantă în eforturile noastre de prevenire a separării copiilor de familie, marginalizării și excluderii sociale. Dorim să oferim suport și soluții pentru incluziunea educațională și socială a copiilor în această categorie de vârstă.”

Prin acest nou serviciu, Primăria Chișinău urmărește să ofere sprijin părinților în îngrijirea și educația copiilor lor, facilitând accesul la o educație timpurie de calitate și oferindu-le oportunitatea de a se angaja la muncă pentru a-și construi un viitor mai bun. Extinderea serviciului a implicat adăugarea a 60 de locuri și renovarea completă a clădirii pentru a crea condiții optime pentru dezvoltarea copiilor.

Momentan, Centrul de zi este frecventat de 21 de copii, iar alte 100 de solicitări din partea părinților sunt în proces de examinare, urmând să fie încadrați pe etape în acest serviciu social esențial. Centrul de zi oferă un complex de servicii pentru copiii aflați în plasament, copii  medico-sociale și de recuperare.

Această inițiativă a fost dezvoltată în urma semnării Memorandumului de Înțelegere între Municipiul Chișinău și UNICEF Moldova, care are ca scop acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților în municipiul Chișinău.

Primarul Ion Ceban a subliniat determinarea administrației locale de a sprijini familiile și de a crea noi oportunități pentru tinerii părinți din comunitate, în vederea prevenirii separării familiei și asigurării unui mediu favorabil dezvoltării copiilor.

In this article