Municipalitatea cade în capcanele fostei guvernări. Ceban: Avem un deficit bugetar de peste 600 de milioane de lei

Lacunele lăsate de fosta guvernare apar ca ciupercile după ploaie. După corupția și haosul găsit în clădirea primăriei, Ion Ceban spune că s-a trezit peste noapte că municipalitatea...

Lacunele lăsate de fosta guvernare apar ca ciupercile după ploaie. După corupția și haosul găsit în clădirea primăriei, Ion Ceban spune că s-a trezit peste noapte că municipalitatea trebuie să achite o datorie de 129 de milioane de lei.

„Plecăm de la bugetul anului 2020, care constituie peste 4 miliarde de lei și avem un deficit bugetar de 360 de milioane de lei real și 240 de milioane de lei deficit bugetar care a trebuit să fie și trebuie să fie acoperit din tot felul de activități cum ar fi licitațiile funciare, privatizări deschise, transparente, nu ceea ce s-a întâmplat până acum. În total, 600 de milioane. Avem o datorie, despre care am aflat pe parcurs, de 129 de milioane de lei, care a trebuit să o stingem în luna ianuarie, la începutul lunii februarie. Datorie pentru ce au făcut guvernările precedente – contracte semnate și neplătite. Începând cu luna martie, luna aprilie și luna mai, avem neîncasări 28-30 la sută. E o povoară foarte mare pentru municipiu. De obicei, în raport cu anul precedent avem 10% creștere. Anul acesta avem un minus total de 30%”, a punctat Ion Ceban în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Anterior, Ion Ceban spunea că la Procuratura Generală au fost trimise mai multe demersuri și sesizări cu privire la acțiunile ilegale care au avut loc în Primăria Chișinău.

In this article