Motorina ce urmează a fi donată R.Moldova va fi oferită din rezerva de stat a României

Cele 6000 de tone de motorină, promisă de președintele României Klaus Iohanis țării noastre, va fi oferită din rezerva de stat a României. Surse oficiale de la București...

Cele 6000 de tone de motorină, promisă de președintele României Klaus Iohanis țării noastre, va fi oferită din rezerva de stat a României. Surse oficiale de la București au comunicat pentru Politics.MD sub acoperirea anonimatului, că întreaga cantitate de motorină ce va fi donată se află la limita termenului de expirare a termenului de păstrare și urma ca în acest an să fie reînnoit stocul din rezerva de stat a României.

Potrivit normelor legale, care în România reprezintă secret de stat, dar care au fost comunicate de către aceeași sursă oficială de la București, termenul de păstrare a carburanților este: motorina – 5 ani; benzina – 3 ani.

Acest subiect ar putea fi unul exploziv la București, în condițiile în care anterior Guvernul României a donat Moldovei un lot de echipamente medicale, de o calitate dubioasă, care au fost respinse de mai multe spitale din țara vecină. Pe acest caz a fost făcută și o plângere la Direcția Națională Anticorupție din România.

In this article