Moscova nu renunță la parada militară de 9 mai

Kremlinul va organiza și în acest an o paradă militară cu ocazia „Zilei Victoriei”, care marchează victoria Uniunii Sovietice în fața Germaniei Naziste, în Al Doilea Război Mondial....

Kremlinul va organiza și în acest an o paradă militară cu ocazia „Zilei Victoriei”, care marchează victoria Uniunii Sovietice în fața Germaniei Naziste, în Al Doilea Război Mondial. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că pregătirile sunt în toi. În același timp, atacurile forțelor ruse asupra Ucrainei continuă de 411 zile.

Dmitri Peskov, a comentat deciziile administrațiilor din Kursk și Belgorod de a anula parada militară de 9 mai, menționând că aceasta au fost luate în funcție de situația actuală din regiune și deciziile respective aparțin autorităților locale.

„Aceasta este prerogativa șefilor regionali. Ei iau decizia, având ca prioritate siguranța cetățenilor. În ceea ce privește parada principală (de la Moscova – n. red.), aceasta este în curs de pregătire”, a declarat Peskov, citat de RBK.

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk, a anunțat că regiunea nu va organiza o paradă militară pe 9 mai din motive de securitate. Parada militară a fost anulată și în regiunea Belgorod. Guvernatorul Veaceslav Gladkov a explicat acest lucru prin faptul că nu dorește să „provoace inamicul”, transmite sursa citată.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a atacat Ucraina, țară alături de care a luptat împotriva Germaniei Naziste în cel de-al Doilea Război Mondial. La aproape trei luni de începutul războiului din Ucraina, Putin a organizat în Piața Roșiei de la Moscova tradiționala paradă militară și a declarat în fața militarilor că: „Strămoșii noștri au luptat împotriva dușmanilor în Stalingrad, Kursk. Același lucru se întâmplă astăzi aici. Voi luptați în Donbas pentru siguranța țării voastre“.

In this article