Moscova a comentat decizia CC de a anula creditul rusesc: Unii politicieni își pun propriile ambiții politice mai presus decât nevoile cetățenilor

Decizia Curții Constituționale de la Chișinău de a anula creditul rusesc provoacă nedumerire și este una regretabilă. Declarația a fost făcută de viceministrul de Externe rus, Andrei Rudenco....

Decizia Curții Constituționale de la Chișinău de a anula creditul rusesc provoacă nedumerire și este una regretabilă. Declarația a fost făcută de viceministrul de Externe rus, Andrei Rudenco.

Oficialul a menționat faptul că solicitarea de a primi un împrumut a venit din partea Republicii Moldova, iar Rusia nu a impus nimănui și nimic. Totodată, Rudenco a precizat că negocierile privind acordul de creditare au început în noiembrie 2019, iar presa a mediatizat acest fapt. “Ciudat că la acea etapă nimeni nu a pus problema constituționalității negocierilor”, spune viceministrul de externe de la Moscova.

“Este regretabil faptul că în această țară sunt politicieni care, probabil, cu indicații din afara țării, își pun propriile ambiții politice mai presus decât nevoile reale ale cetățenilor”, a mai declarat Rudenco.

In this article