Moment RUȘINOS pentru deputatul PAS, Dan Perciun. Acesta a fost prins cu o minciună chiar la ședința Parlamentului

Deputatul PAS, Dan Perciun, a lansat, astăzi, la ședința Parlamentului un fals despre vaccinul rusesc. În plenul Legislativului, Perciun a declarat că în Republica Moldova este autorizat doar...

Deputatul PAS, Dan Perciun, a lansat, astăzi, la ședința Parlamentului un fals despre vaccinul rusesc. În plenul Legislativului, Perciun a declarat că în Republica Moldova este autorizat doar vaccinul Sputnik V și că ministerul Sănătății va avea posibilitatea să procure doar acest ser. După ce a lansat minciuna, Dan Perciun a părăsit plenul.

Prezent la ședință, șeful secție achiziții medicamente, Constantin Nedelea, a dezmințit declarația făcută de Perciun.

“La etapa actuală, în Republica Moldova sunt înregistrate 3 vaccinuri. Pe lângă Sputnik, mai este AstraZeneca și Pfizer.  În condițiile licitației deschise, nu ne vom limita doar la aceste trei vaccinuri, dar și vaccinuri Autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului, de SUA… Lista de vaccinuri care pot participa e mai mare. Recent s-a înregistrat Jonson and Jonson, ea tot poate participa”, a declarat Nedelea.

Amintim că la sfârșitul lui februarie 2021, Agenția Medicamentului a anunțat că a înregistrat mai multe vaccinuri anti-COVID. este vorba despre Sputnik V, Pfizer/BioNTech și AstraZeneca.

In this article