Moldovenii de la Moscova au încins o horă lângă secția de votare

Așteptând în rând pentru a-și exercita dreptul la vot, cetățenii moldoveni stabiliți în Federația Rusă au decis să danseze o horă chiar în mijlocul străzii. Cozile imense de...

Așteptând în rând pentru a-și exercita dreptul la vot, cetățenii moldoveni stabiliți în Federația Rusă au decis să danseze o horă chiar în mijlocul străzii.

Cozile imense de la cele două secții de votare deschise astăzi, 20 octombrie, la Moscova, nu au întristat moldovenii.

Ba din contra, aceștia au decis să încingă o horă în plină stradă, în apropiere de ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă.

Amintim că, chiar dacă la Moscova, Federația Rusă, au fost deschise pentru ziua de astăzi, 20 octombrie, doar două secții de votare, cetățenii moldoveni au ieșit masiv la vot.

De menționat că reprezentantul diasporei moldovenești în Federația Rusă, Nicolae Pogoneț, a declarat astăzi, 20 octombrie, că „nu am văzut niciodată o asemenea dorință de a vota la alegerile prezidențiale. Oamenilor le este frică că nu vor avea timp să voteze sau nu vor fi suficiente buletine de vot”.

Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova informează că secțiile din Moscova sunt dotate cu numărul maxim de buletine de vot – 5.000 pentru fiecare secție.

Reamintim că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați la urne pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. Totodată, cetățenii sunt chemați să participe și la referendumul constituțional pentru a-și manifesta opțiunea față de perspectiva aderării țării noastre la Uniunea Europeană.

Alegătorii sunt așteptați la cele 2.219 secții de votare, dintre care 1.988 sunt deschise pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv 30 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului.

 

Video: Moldova Liberă

In this article