Moldovenii consideră că medicii, președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu au acționat cel mai bine și corect la gestionarea crizei COVID-19

Medicii, președintele țării Igor Dodon și premierul Ion Chicu au acționat cel mai bine și corect în perioada de criză, provocată de COVID-19. Sunt datele sondajului „Măsurarea impactului...

Medicii, președintele țării Igor Dodon și premierul Ion Chicu au acționat cel mai bine și corect în perioada de criză, provocată de COVID-19. Sunt datele sondajului „Măsurarea impactului socio-economic al COVID-19”, realizat de IDIS Viitorul în perioada martie-aprilie 2020, transmite Breaking News.

Cetățenii au fost invitați să răspundă la întrebarea – Cine dintre autoritățile din Republica Moldova, în opinia Dvs., a acționat cel mai bine și corect în această perioadă de criză, legată de Coronavirus?

17,7% au spus că medicii, pe locul doi s-a plasat președintele țării, Igor Dodon cu 10,4%, iar pe locul trei, premierul Ion Chicu – 10,2%.

Ministerul Sănătății (Viorica Dumbrăveanu) a fost menționată de către 8,9 la sută din respondenți, iar 7,4% au numit toate autoritățile. MAI și autoritatea publică locală  – 3,6%, opoziția a fost apreciată de doar 2,3 la sută din cetățeni, Parlamentul – 1,6%, iar Comisia pentru Situații Excepționale – 0,6%. Restul au răspuns că nimeni, sau alte instituții.

Cei mai mulți, 34,8% au indicat că nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Sondajul a fost efectuat la telefon pe un eșantion național de 1104 persoane.

 

 

In this article