Moldovenii apreciază decizia autorităților de a acorda ajutor financiar medicilor, care luptă cu COVID-19

Decizia autorităților de acorda un ajutor financiar tuturor medicilor și altor funcționari de stat care luptă cu COVID-19 în prima linie este una bună. De această părere sunt...

Decizia autorităților de acorda un ajutor financiar tuturor medicilor și altor funcționari de stat care luptă cu COVID-19 în prima linie este una bună. De această părere sunt 94 la sută din cetățeni. Datele se conțin într-un sondaj, realizat de IMAS la comanda Public Media. Doar 4% din participanți la studiu au considerat decizia drept una proastă, iar restul au refuzat să răspundă.

Datele sondajului mai relevă faptul că cetățenii consideră corectă decizia autorităților de a le cere moldovenilor de peste hotare să nu revină acasă de Paște. 76 la sută din respondenți au căzut de acord cu această măsură de prevenire a COVID-19. Pe de altă parte, 21% au spus că nu a fost o decizie corectă.

Sondajul telefonic “Percepții cu privire la epidemia de Coronavirus – II” a fost realizat în perioada 13 – 17 aprilie 2020. La studiu au participat 722 de respondenți din toate raioanele țării. Marja de eroare este de 3,7%.

In this article