Moldovence exploatate în Italia în azile de bătrâni

O afacere ilegală de trafic de persoane a fost descoperită în Ravenna, regiunea Emilia-Romagna din Italia, unde o antreprenoare este acuzată că a adus femei din Moldova în...

O afacere ilegală de trafic de persoane a fost descoperită în Ravenna, regiunea Emilia-Romagna din Italia, unde o antreprenoare este acuzată că a adus femei din Moldova în mod ilegal, cu promisiunea unui loc de muncă, pentru a le exploata în cele din urmă în azile de bătrâni, plătindu-le doar 30-40 de euro pe zi.

Antreprenoarea, al cărei nume nu a fost făcut public încă, ar fi acționat împreună cu o angajată originară și ea din Moldova, care recruta noile lucrătoare prin intermediul rețelelor sale personale.

Forțele de ordine locale au efectuat peste zece percheziții în localitățile Glorie di Mezzano, Campiano și Russi, în urma delegării de către Parchet, relatează ziarul Corriere Romagna.

 

Potrivit poliției locale, ancheta continuă în legătură cu utilizarea forței de muncă ilegale. Se pare că, după sosirea femeilor în Italia, autorităților de securitate publică li s-au prezentat declarații false de găzduire într-o casă care ulterior s-a dovedit a fi într-o stare deplorabilă și care nu putea fi locuită.

În timpul perchezițiilor, care au vizat și locuințele persoanelor suspectate, poliția a găsit „numeroase note contabile, agende și dispozitive electronice” care vor fi cercetate pentru a găsi dovezi suplimentare.

De asemenea, femeilor li s-ar fi confiscat pașapoartele pentru a preveni orice încercare de fugă.

Acestea ar fi fost obligate să lucreze fără un program de lucru stabilit, sub amenințarea de a fi denunțate pentru statutul lor de imigrante clandestine.

In this article