Moldoveanca ucisă într-un atac în Israel a fost petrecută pe ultimul drum

Sute de persoane au participat la înmormântarea Nadei Socolenco, femeia originară din Republica Moldova, ucisă pe 1 octombrie 2024, într-un atac terorist în Jaffa, Israel. Ceremonia funerară a...

Sute de persoane au participat la înmormântarea Nadei Socolenco, femeia originară din Republica Moldova, ucisă pe 1 octombrie 2024, într-un atac terorist în Jaffa, Israel. Ceremonia funerară a avut loc la cimitirul Morasha din Ramat Ha-Sharon. Familia, prietenii și colegii au venit să își ia rămas bun de la ea, printre ei numărându-se și deputatul Knesset-ului, Efrat Rayten, transmite publicația Vesty.

Soțul Nadei, Vadim, a ținut un discurs emoționant la înmormântare, amintind de ultimele momente petrecute împreună: „Când ne-am văzut ultima dată, ne-am îmbrățișat strâns înainte de a ne lua rămas bun. Acea îmbrățișare va rămâne cu mine pentru totdeauna. Voi face tot posibilul să-ți îndeplinesc visele pentru fetița noastră, Mia”.

Potrivit presei din Tel Aviv, Nadia Socolenco a ajuns în Israel acum aproximativ 20 de ani, fără rude în țară, dar a decis să rămână și să-și construiască viața acolo. Recent, se mutase în Jaffa pentru a fi mai aproape de școala fiicei sale de șase ani, Mia, care începuse recent clasa întâi. În urma Nadei rămân soțul, fiica, părinții și sora sa.

Prietenii apropiați ai Nadei, printre care Rafaela Goichman și Diana, au ținut discursuri la ceremonie, rememorând prietenia pe care o împărtășeau. Rafaela a spus: „Nadia, erai plină de frumusețe, râs și lumină. Nu mi-aș fi imaginat vreodată că voi fi aici, la înmormântarea ta”. Diana a adăugat: „Nadia a devenit cel mai apropiat prieten pentru mine într-o țară în care nu aveam familie. Am rămas prietene apropiate chiar și după ce am plecat din Israel cu mulți ani în urmă”.

Efrat Rayten, deputata Knesset-ului, prezentă la ceremonie, a declarat: „Nu trebuia să ne aflăm aici, la mormântul Nadei, care avea doar 40 de ani. Regretăm profund moartea tragică a unei femei nevinovate care doar ieșise să cumpere produse, dar a fost ucisă de teroriști. Îți cerem iertare, Nadia, că nu am reușit să-ți asigurăm siguranța în Israel. Țara plânge pierderea ta, iar zâmbetul tău luminos va rămâne în amintirea tuturor celor care te-au cunoscut”.

Nadia Socolenco a fost una dintre cele șase victime ale atacului din Jaffa, alături de alte persoane, printre care cetățeni din Israel, Georgia și Grecia.

In this article