Moldoveancă găsită moartă pe o plajă din Italia

Anchetatorii din Italia încearcă să elucideze misterul morții tinerei moldovence care a fost găsită pe o plajă din provincia Fermo. Au fost prezentate trei versiuni și audiați doi...

Anchetatorii din Italia încearcă să elucideze misterul morții tinerei moldovence care a fost găsită pe o plajă din provincia Fermo. Au fost prezentate trei versiuni și audiați doi bărbați, care potrivit unui martor, în noaptea tragediei ar fi fost împreună cu victima pe plajă.

Victima a fost identificată ca fiind Galina Banea, o moldoveancă în vârstă de 33 de ani care sosise în Italia cu doar două săptămâni în urmă, ca și turist. La Stampa scrie că femeia a fost găsită într-o poziție care nu sugera semne vizibile de violență. Tânăra moldoveancă era pe jumătate dezbrăcată și întinsă pe spate, cu brațele încrucișate pe piept și cu pumnii strânși.

De atunci, secția de poliție locală și procurorul Eugenia Sinigaglia încearcă să reconstituie ultimele ore ale moldovencei. Versiunea preliminară este înecul accidental, dar anchetatorii nu exclud și alte scenarii.

Surse de anchetă vorbesc despre versiunea potrivit căreia, fiind în compania altor oameni, s-a trezit în dificultate în timp ce înota și a fost lăsată singură. Al treilea scenariu vociferat este că înecul ar fi fost provocat și că este vorba despre un caz de omucidere, în condițiile în care femeia a fost găsită pe jumătate goală.

Un martor audiat de anchetatori a spus că a văzut-o pe moldoveancă mergând pe plajă în compania a doi bărbați în seara în care și-a pierdut viața. Ambii au fost identificați și audiați. Controalele sunt concentrate în jurul unuia dintre ei în special, fiind vorba despre un român în vârstă de 33 de ani. Deși închiriase o cameră în Porto Sant’Elpidio, Galina Banea a locuit mai mult în casa bărbatului cercetat acum de către procurori.

Condițiile descoperirii cadavrului nu au permis luarea amprentelor. Tatuajele, cerceii, inelele și martorii au făcut posibilă identificarea rapidă. Ambasada Moldovei la Roma confirmă că a fost sesizată despre incident de către autoritățile italiene și că familia victimei a fost anunțată despre tragedie. Trupul neînsuflețit va putea fi repatriat după încheierea expertizei medico-legale.

In this article