O aeronavă a aterizat de urgență pe aerodromul din Horăști

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost alertați pentru a asigura paza antiincendiară în urma aterizării forțate a unei aeronave. Cazul a fost înregistrat pe 22...

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost alertați pentru a asigura paza antiincendiară în urma aterizării forțate a unei aeronave.

Cazul a fost înregistrat pe 22 octombrie pe aerodromul din preajma localității Horăști, raionul Ialoveni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13.10. Potrivit primelor informații o aeronavă de mici dimensiuni cu două persoane la bord s-a defectat în timpul zborului, solicitând aterizare forțată la sol.

La fața locului au fost îndreptate serviciile de urgență pentru asigurarea securității. La destinație au fost trimise 5 echipaje de salvatori și pompieri, care au asigurat paza antiincendiară a aparatului de zbor în timpul aterizării forțate a acestuia. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.

Potrivit primelor cercetări, aterizarea forțată a fost necesară în urma unei defecțiuni a anvelopei din partea dreaptă. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

 

 

 

 

 

 

 

In this article