Moldovagaz întreprinde măsuri de prevenire a COVID-19. Află cum vor fi calculate facturile la gaz

Mai mulți cetățeni vor primi facturile la gaz calculate cu aproximație, în baza datelor de contor colectate în martie 2019. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Moldovagaz. Potrivit...

Mai mulți cetățeni vor primi facturile la gaz calculate cu aproximație, în baza datelor de contor colectate în martie 2019. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Moldovagaz.

Potrivit responsabililor, în calcul au fost luate și temperaturile de afară, care practic sunt identice cu cele de anul trecut. În total este vorba despre aproximativ 30% din consumatorii casnici și 50% din sectorul comunal-menajer.

În comunicatul de presă al furnizorului se mai spune că cei mai mulți dintre consumatorii non-casnici industriali sunt dotați cu contoare telemetrice și în cazul lor vor fi expediate facturi cu aplicarea indicilor reali.

Potrivit reprezentanților Moldovagaz, decizia a fost luată pentru a evita răspândirea virusului de tip nou COVID-19.  „Sănătatea personalului și a clienților noștri este o prioritate absolută pentru noi. Anume de acest fapt este legată creșterea numărului facturilor cu aplicarea consumului prognozat. La solicitarea consumatorilor în luna aprilie poate fi efectuată ajustarea facturilor la consumul real, confirmat prin poze ale contorului”, a declarat Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban.

In this article