„Moldovagaz”, filiala gigantului rus „Gazprom”, solicită ca moldovenii să plătească mai mult de 11 lei pentru metru cub de gaze

„Moldovagaz”, filiala gigantului rus „Gazprom”, solicită ca moldovenii să plătească mai mult de 11,08 lei pentru metru cub de gaze. Această majorare ar putea fi aplicată pentru luna...

„Moldovagaz”, filiala gigantului rus „Gazprom”, solicită ca moldovenii să plătească mai mult de 11,08 lei pentru metru cub de gaze. Această majorare ar putea fi aplicată pentru luna februarie, despre acest lucru a anunțat, astăzi, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Moldovagaz” analizează opțiunea de a crește și mai mult tariful la gaz. În același timp, Guvernul analizează opțiunea de susținere suplimentară pentru cetățeni. Cu cât va crește tariful? E devreme să spunem cu cât poate crește tariful.

Cert este că această creștere va fi aplicată pentru luna februarie. Totuși, trebuie mai întâi să vedem care va fi prețul de achiziție pentru luna februarie. Noi sperăm că în februarie prețul de achiziție va fi de 500-550 de dolari. Dar abia după 20 ianuarie vom putea spune cu cât poate crește tariful la gazele naturale”, a adăugat  Spînu.

Sursa: timpul.md

In this article