Moldova și Germania urmează să semneze un acord privind migrația

Moldova și Germania urmează să semneze un acord privind migrația. Anunțul a fost făcut de către cancelarul Olaf Scholz și președinta Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de...

Moldova și Germania urmează să semneze un acord privind migrația. Anunțul a fost făcut de către cancelarul Olaf Scholz și președinta Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Acest acord este în curs de pregătire și instituțiile noastre vor reveni atunci când vor finaliza lucrul asupra lui. Noi avem deja o diaspora importantă în Germania, bineînțeles că ne-am dori ca diaspora să revină acasă, dar scopul nostru este să îmbunătățim condițiile de viață aici, în R. Moldova, să întărim democrația, astfel ca moldovenii care au plecat să dorească să revină acasă și tinerii să creadă în viitorul lor prosper aici, acasă și să nu mai vrea să plece în străinătate”, a subliniat președinta.

Cancelarul german, Olaf Scholz a subliniat că discuțiile acordul privind migrația va aduce beneficii ambelor țări.

„Discuțiile sunt pe un făgaș bun. Nu există întrebări sau întrebări de nerezolvat, însă lucrurile trebuie să pornească, să fie implementate și cred că acest acord va aduce îmbunătățiri pentru cetățenii ambelor țări”, a menționat Olaf Scholz.

In this article